Senk skuldrene med et opphold på Rundhaug Gjestegård

Rundhaug-27-scaled.jpg

Historier bak hver dør

Rundhaug Gjestegård er et flott, historisk hotell med en unik atmosfære. Hotellet ble åpnet i 1905 av Amanda Sandmo. Hun var da 29 år og gift med Jonas Sandmo som drev butikk på Rundhaug. Hotellet var i sine første tiår et insted for rikfolk og elite, og de gamle gjestebøkene florerer av ambassadører, adelige og statsråder. 

Under krigen, i mai 1940, holdt kong Haakon, kronprins Olav og regjeringen til i Troms. Kongen, kronprinsen og regjeringsmedlemmene overnattet flere netter på Rundhaug Hotell i slutten av mai 1940. I juni 1940 ble hotellet okkupert av tyskerne. Amandas familie ble tvunget vekk, og hele Rundhaug ble et militært område fylt av brakker. Rundhaug Hotell ble brukt som hovedkvarter, med direktelinje til Berlin. Tyskerne satte også opp tilbygget. Byggene ble behandlet svært dårlig under krigen, og da Amanda endelig fikk returnere til Rundhaug Hotell, krevdes det omfattende restaurering som foregikk over flere år. 

Etter krigen hadde Rundhaug Hotell flere gjester fra nærområdene, spesielt fra Tromsø, men var fortsatt populært blant eliten og hadde faste gjester fra Canada, England og Tyskland. Hotellet hadde godt belegg også veldig populært for lokale kaffegjester. Amandas etterkommere drev hotellet videre etter krigen, og det ble værende i Sandmo/Kvammen-familien fram til 2003. Da gjennomgikk hotellet en omfattende renovering, og Rundhaug Hotell byttet navn til Rundhaug Gjestegård. Dagens eiere overtok Rundhaug Gjestegård i 2012. Det har vært et mål for eierne i nyere tid å bevare det historiske preget på gjestegården, og det finnes mange gode historier gjemt i tømmervegger og knirkende tregulv! 

DSC_1210 (2)
Rundhaug-27-scaled.jpg
Bilde-19.02.2015-22.31.00.jpg
DSC_1210 (2)

Et paradis for laksefiske

Rundhaug Gjestegård ligger ved bredden av den mektige Målselva. Helt siden hotellet åpnet, har det vært en yndet destinasjon for sportsfiskere fra hele verden. Gjestegården har egne laksevald, hvor det nærmeste ligger omtrent rett utenfor døra. Målselva har siden nybyggerne kom på slutten av 1700-tallet, vært en viktig lakseelv, både for sportsfiskere og lokalbefolkningens matauk. 2018 var et toppår med oppgang på nesten 9.000 laks i laksetrappa. 

Sommersesongen på Rundhaug Gjestegård er sterkt preget av lakseturisme, og hotellet har en egen bakgårdslounge dedikert til fiskere hvor du finner desinfiseringsutstyr, terrasse med komfortable sittemøbler og utendørs kjøkken med grill. Hotellet har gjennom tidene blitt skrevet om i flere utenlandske magasiner, og den verdenskjente hotellkongen Charles Ritz skrev om sin begeistring for Rundhaug Hotell i sin berømte laksebok.

Nymo8.jpg
IMG_1244-sq-scaled.jpg
IMG_1209-scaled.jpg
Nymo8.jpg

Unike rom og spennende lokaler

Historiske Rundhaug Gjestegård har i dag 22 unike rom med totalt 42 senger. De fleste av rommene har privat toalett og dusj tilknyttet, mens noen av rommene deler baderom og toalett på gangen. Dette var vanlig praksis i Amandas tid, og mange av dagens gjester syns det er morsomt og spennende å vandre gjennom hotellets ganger i morgenkåpe. Rommenes størrelse varierer, og flere av rommene er oppkalt etter sine berømte gjester! 

Dersom du vil se på TV, må du gå ned til TV-stuen i 1. etasje. Ingen av rommene har TV! Dette har vært et bevisst valg fra eiernes side for å bevare den historiske atmosfæren på rommene, og det ivaretar den historiske, sosiale opplevelsen av å se på TV sammen. 

Rundhaug Gjestegård har kafélokaler, stor spisesal og pub. Kaféen er tilknyttet resepsjonen, og her kan man få servert kaffe og kaker på dagtid. I spisesalen er det plass til ca. 100 personer, og lokalene er spesielt godt egnet til konfirmasjoner, bryllup eller andre arrangementer. Amanda pub ligger i kjellerlokalene, og er en romslig pub med scene. 

149377062
Rundhaug 17
DSC_0919 (2)
149377062

Matopplevelser på Rundhaug Gjestegård

På Rundhaug Gjestegård får du servert mat med dype røtter i den lokale mattradisjonen. Den unge kokken har satt sammen en meny bestående av mat av høy kvalitet, basert på lokale, sesongbaserte råvarer. Kaféen er åpen på dagtid, og her får du servert lunsj, kaffe og kaker. Fra kl. 16 er restauranten åpen med a la carte meny og «dagens middag». Matopplevelsene du får servert på Rundhaug Gjestegård, bygger på gjestegårdens rike historie!

Gjestegårdens teselskap

Basert på den erkebritiske tradisjonen afternoon tea, får du servert smørbrød, scones og petit four akkompagnert med en kanne ferskbrygget te.

Ostefat på deling

Et enkelt og perfekt måltid for to! Servert på en trefjøl får du utvalgte oster med hjemmelaget gulrotsyltetøy og ferskt brød. 

Mat og vin

Gjestegården har sammen med sin vinekspert satt sammen en vinmeny som passer utmerket til sin a la carte meny. Spør din servitør om vin!

Luksus og velvære

Å bo på Rundhaug Gjestegård skal være en avslappende opplevelse. Derfor har vi fått installert et helt nytt boblebad på terrassen, med utsikt mot fjell og Målselva. I løpet av sommeren 2021 installeres også en sauna i hagen! Uteområdene på gjestegården er utmerket for avslapping og rekreasjon, og du har mulighet til å nyte et glass musserende vin i paviljongen eller arrangere hagefest ved langbordet i bakgården. 

DSC_1509 (2)
IMG_0100
Rundhaug 22
DSC_1509 (2)

Kontakt

Rundhaug Gjestegård
Øverbygdveien 9, 9336 Rundhaug
Telefonnummer: +47 77830570
E-post: post@rundhauggjestegard.no
Nettside: rundhauggjestegard.no