Jakt i Bardufoss-regionen

Jakt rype, storfugl og hare!

Småviltjakt

Det er gode muligheter for rype-, storfugl- og harejakt i Bardufoss-regionen. Fjellarealene består stort sett av statsgrunn, og det er god tilgang på jaktkort. De indre områdene av Målselv er ideelle for rypejakt. Vi minner også om at alle som skal drive fangst og jakt i Norge må ha gyldig jegeravgiftskort. Velkommen til jakt i Bardufoss-regionen!

Øvre Dividal Nasjonalpark

Øvre Dividal Nasjonalpark ligger i indre deler av Målselv kommune, inn mot svenskegrensa. Nasjonalparken ble opprettet i 1971 og har et areal på 770 kvadratkilometer. Terrenget i nasjonalparkområdet består hovedsakelig av vidder med slak helning og runde fjell. I dalområdene dominerer bjørkeskog, mens områdene i de lavereliggende delene består av furuskog med trær som er opp til 500 år gamle! 

Dyrelivet i Øvre Dividal Nasjonalpark er artsrikt, og 150 av artene som befinner seg på den norske rødlisten over truede og sårbare arter lever i nasjonalparkområdene. Her kan du også finne spor av «de fire store»! Parken er en av få områder hvor det lever både jerv, ulv, gaupe og bjørn. 

Bo på Rundhaug Gjestegård

Rundhaug Gjestegård ligger omtrent midt i Målselv kommune, kun en 20 minutters kjøretur fra Bardufoss Lufthavn. Gjestegården har 22 rom og plass til 42 gjester, restaurant og pub. Gjestegården ligger ca. 60 km fra snuplassen i Øvre Dividal Nasjonalpark, og er dermed det siste hotellet du passerer før du er ute i villmarken! Rundhaug Gjestegård har åpent hele året og middagsservering hver dag. Stor parkeringsplass utenfor hotellet. Hund er tillatt på hotellrommet mot et rengjøringsgebyr. 

Lei hytte eller mini-campingvogn

Dersom du ønsker å bo i Bardufoss-regionen over lengre perioder, eller ønsker et sted hvor du kan lage egen mat, kan vi anbefale Johnstua i Målselv Fjellandsby. Johnstua er ei moderne leilighet med alle fasiliteter – til og med egen, liten badstue! Leiligheten har plass til 5 voksne fordelt på to soverom. Kjøkkenet er fullt utstyrt, slik at du enkelt kan tilberede dine måltider. 

Mange som driver med jakt og fiske setter pris på mobilitet. Dersom du ønsker å være fleksibel og forflytte deg i området, kan du leie vår Poletta campingvogn! Polettaen veier bare 750 kg, og er relativt enkel å manøvrere og parkere. Den er utstyrt med det du trenger – dobbeltseng som kan gjøres om til en liten sofagruppe, utstyrt kjøkken, kjøleskap og gasskomfyr. Et perfekt alternativ for deg som vil bo tett på naturen, men ønsker noe mer enn telt-comfort! 

Besøk Bardufoss-regionen

Bardufoss Lufthavn

Det går daglige avganger mellom Oslo og Bardufoss lufthavn. Bardufoss Lufthavn ligger kun 20 minutters kjøring unna Rundhaug Gjestegård. Det går flybuss til og fra Rundhaug. 

Buss

Det går rutebuss flere ganger daglig fra Tromsø og Narvik til Bardufoss-regionen. Du finner informasjon om regionale bussruter på reisnordland.no og tromskortet.no.

Bil

Kjører du nord- eller sørover langs E6, er Bardufoss et naturlig stoppested. Overnatting og spennende opplevelser finner du langs avstikkere gjennom hele regionen!