Opplev ei av Norges flotteste lakseelver!

Fiskekort i Målselva

Rundhaug Gjestegård disponerer vald i hotellsonen, og kortene kan kjøpes ved å kontakte Rundhaug Gjestegård direkte, eller ved å søke opp valdene på inatur.no. Sesongen åpner ved midnatt 15. juni, og avsluttes 26. august over Målselvfossen. 

Gjør oppholdet komplett med overnatting på Rundhaug Gjestegård, det historiske laksehotellet på elvebredden. 

IMG_1209-scaled.jpg
Nymo8-1.jpg
IMG_1244-sq-scaled.jpg

Om Målselva

Laksefiske i Målselva er en spennende opplevelse! Elva strekker seg over 85 km i hoveddalføret, med fiskestrekning på totalt 130 km om man tilregner sideelver som også har lakseoppgang. Målselva er den største elva i Troms, og ei av norges beste lakseelver. Målselva har siden nybyggerne kom på slutten av 1700-tallet, vært en viktig lakseelv, både for sportsfiskere og lokalbefolkningens matauk. Nedre deler av Målselva er spesielt kjent for godt sjøørretfiske, mens laksen går helt opp til Dividalen. I deler av Målselva er det tillatt med båtfiske. 

Fisket i Målselva følger de generelle bestemmelsene for fiskeredskaper jfr. Lakse- og innlandsfiskloven. Det er spesielle forbud mot å fiske med reke, agnfisk og oter. Det er ikke adgang til å benytte huk/klepp ved landing av laks i Målselva. 

I Målselva starter fisket den 15. juni kl. 00.00. Fra kulpen i Målselvfossen og nedover i vassdraget varer laksefisket fram til 17. august, mens det er tillatt med fiske etter sjøørret fram til 14. september. Andre anadrome fiskearter tilbakesettes. Ovenfor Målselvfossen varer fiskesesongen fram til 26. august. Det kan fiskes etter innlandsfisk over Målselvfossen fra 1. juni, men eventuell fangst av anadrom fisk tilbakesettes i perioden 1.-15. juni. 

Se detaljerte fiskeregler for Målselva her.

IMG_9194.jpg
2020-07-06-13.43.18-sq-scaled.jpg
DSC_9057-scaled.jpg

Laksehotellet Rundhaug Gjestegård

Rundhaug Gjestegård ligger ved bredden av den mektige Målselva. Helt siden hotellet åpnet, har det vært en yndet destinasjon for sportsfiskere fra hele verden. Gjestegården har egne laksevald, hvor det nærmeste ligger omtrent rett utenfor døra. Det er 22 unike rom med plass til 42 gjester, restaurant med stor festsal, kafé og pub. 

Sommersesongen på Rundhaug Gjestegård er sterkt preget av lakseturisme, og hotellet har en egen lounge dedikert til fiskere! Hotellet har gjennom tidene blitt skrevet om i flere utenlandske magasiner, og den verdenskjente hotellkongen Charles Ritz skrev om sin begeistring for Rundhaug Hotell i sin berømte laksebok.

Les mer om