Geografi

Bardufoss-regionen er lokalisert i midt-Troms, midt mellom Narvik i sør og Tromsø i nord. Regionen strekker seg fra fjell og daler i øst, til fjorder og kystlandskap i vest. Regionens høyeste fjell heter Njunis (1717 m o.h.) og ligger i Målselv kommune. Regionen omslutter én by, Finnsnes, men flere tettsteder, som Bardufoss, Setermoen, Moen og Sørreisa. Du finner tre nasjonalparker i Bardufoss-regionen: Ånderdalen nasjonalpark, Øvre Dividal nasjonalpark og Rohkunborri nasjonalpark. 

Midt i Bardufoss-regionen ligger Bardufoss Lufthavn som har daglige avganger fra Gardermoen. Herfra kommer man seg rundt i regionen med buss eller bil. 

Vær og klima

Du finner Bardufoss-regionen på 69 grader nord. Så langt nord er vintrene lange og mørke, mens sommeren er kort og lys. Kontrastene er store mellom mørketid og midnattssol, og det er en av tingene som gjør regionen unik. Bardufoss-regionen består hovedsakelig av fjell og daler, og har dermed mest innlandsklima. I innlandet er været mer stabilt og legger forholdene til rette for å oppleve både nordlyset og midnattssola. Temperaturen i innlandet kan gjennom året variere mellom -30 og +30 grader! 

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK

Les mer om