Opplev skiparadiset Bardufoss

Ski i Bardufoss-regionen

Bardufoss-regionen er et skiparadis! Her finner du milevis med langrennsløyper og kilometervis med alpinbakker. Det stabile og kalde innlandsklimaet i regionen sørger for skiføre hele vinteren, og skiløypene tråkkes jevnlig. I april hvert år arrangeres Reistadløpet som er en del av Visma Ski Classics! 

Dersom du kommer sørfra, kan du fly til Bardufoss Lufthavn. Flyplassen ligger midt i regionen, og er et perfekt utgangspunkt for å oppleve den arktiske vinteren. Den beste måten å komme seg rundt på er ved å kjøre egen bil, og Bardufoss-regionen har et godt utvalg av leiebiler. Dersom du ikke kjører egen bil kan du komme deg rundt med lokal busstransport eller bestille privat transport (kontakt oss). 

Bardufoss Skisenter

Bardufoss Skisenter ligger på Rustahøgda, kun 4,5 km fra Bardufoss Lufthavn. Her finner du 9 skiløyper med en total lengde på 62 km. Anlegget er et moderne langrenns- og skiskytteranlegg, med konkurranseløyper og lysløyper. NM i langrenn var arrangert her i 2004 og NM i skiskyting i 2011. Konkurranseløypene har ulike traseer fra 500 meters lengde. Skiskytteranlegget har 30 skiver.

Lysløypa er ca. 10 km og går mellom Heggelia og Sørhus, via Bardufoss Skisenter. Lyset er påslått mellom 08 og 22 i mørketida. Løypa prepareres når forholdene krever det. Sesong fra 1. september til 30. april, og løypa er klar hverdager fra 17.30 og i helgene fra kl. 10. 

Reistadløypa og Kampenhytta

Den flotte Reistadløypa kan benyttes også utenom selve Restadløpet. Løypa går i skogs- og fjellterreng mellom Bardufoss Skisenter og Setermoen, via Kampenhytta. Kampenhytta ligger ca. 15 km både fra Bardufoss Skisenter og fra Setermoen, og kampenhyttas kafé er åpen søndagene i skisesongen. Ønsker du en kortere tur, kan du gå til Kampenhytta fra Granberg eller Bjørnsmo i Nedre Bardu.

Tur9-sq.jpg
IMG_2512-sq-scaled.jpg
IMG_6055-sq-scaled.jpg

Andre skiløyper

Langrennsløypa i Målselv Fjellandsby

Denne skiløypa er ca. 17 km og starter ved Basecamp Snowman i Målselv Fjellandsby. Løypa er uten lys. Den går gjennom vakkert fjellterreng med nydelig utsikt! Du finner gapahuk langs løypa. Preppes oftest foran helger i skisesongen. 

I alpinanlegget i Målselv Fjellandsby finnes også ei kortløype på 2,5 km: Rakettløypa.

Rundhaug

Like ved Rundhaug Gjestegård finner du ei lysløype på ca. 1,5 km og ei løype i tilknytning til “Mikaelrommet” som går fra Rundhaug til Mellembygd kultur- og oppvekstsenter. 7-8 km med lys deler av veien. 

Øverbygd

I Øverbygd finner du ei lysløype ved Råvatn. Denne er 2,5 + 2,5 km med lys hele veien. Det ligger også ei lysløype på Skjold som er 2,3 km lang, samt ei løype på ca. 8 km som Forsvaret kjører. Denne er delvis belyst. 

Løypa Storvatnet er oppkjørt fra Diviåsen til Skjeggesnes før hver helg i skisesongen. Lagshytta ved Storvatnet er åpen med diverse salg gjennom sesongen. Løypa er ca. 6 km hver vei, med muligheter til å gå videre innover til Langdalen. 

Karlstad

Her finner du ei lysløype på ca. 3,5 km. Lyset er påslått mandag til torsdag 17-20. 

I Karlstadskaret går 8 km løype fra Karlstad skole til skihytta i Møllerhaugen. Løypa kjøres i helgene fra 1. februar. Denne løypa har ikke lys. 

Skiløypa Møllerhaugen – skihytta – Vakkerhumpen med sammenbinding til løypene i Sørreisa er ca. 20 km uten lys. Kjøres i helgene. 

Les mer om...