Opplev den fantastiske Bardufoss-regionen til fots

Fjellvandring i Bardufoss-regionen

Sommermånedene er perfekte for å utforske villmarka til fots. Bardufoss-regionen har mye villmark og milevis av opptråkkede stier, og massevis av plass! Våre nærmeste vandreeventyr starter rett utenfor dørene på Basecamp NORD og Rundhaug Gjestegård! 

Basert på dine tidligere erfaring med fjellvandring, kan du velge et alternativ egnet for ditt nivå: begynner, middels eller erfaren. Du kan booke en guidet vandring på Senja eller ved Altevatn, eller du kan vandre på eget initiativ, og dersom du ønsker å booke guide til din fjellvandring, ta gjerne kontakt med oss!

Fjellvandring med guide

Begynner

Begynner-stiene våre er ment for deg som har liten eller ingen tidligere erfaring med vandring i naturen. Bardufoss-regionen har mange stier som er godt egnet for begynnere eller familier med små barn! Ta en titt på våre alternativer nedenfor. Vær oppmerksom på at noen av stiene mangler merking og skilting. 

Dersom du er helt fersk når det kommer til vandring, anbefaler vi at du booker en guidet tur. Ta gjerne kontakt med oss for å booke guide!

Solnedgang-2.jpg

En tur langs Målselva

Når du bor på Rundhaug Gjestegård har du flere turmuligheter rett utenfor hotelldøra. Vårt beste og vakreste alternativ er en tur langs Målselva mot Tvillingneset. Kart kan du hente i hotellresepsjonen. Denne turen har ingen høyder, og du trenger ikke avansert turutstyr. Fyll termosen med kaffe eller te, og nyt drikken ved elva.

jj-reidulf-fossen.jpg

Besøk Norges nasjonalfoss

Enkel tur for familier og begynnere til Norges Nasjonalfoss: Målselvfossen. Her kan du go langs elvebredden og se “Kulpen” nedenfor fossen. Dersom det er åpent, kan du besøke “Laksesjået” hvor du kan se Villaksen på vei opp laksetrappene! (billettkostnader tilkommer).

IMG_4328-1.jpg

Prøv litt, lær litt

Svært enkel vandretur, for familier og begynnere rundt Basecamp NORD i Målselv Fjellandsby. Du får utdelt et kart og info i resepsjonen. Start turen fra resepsjonsdøra! Følg instruksjonene, let etter 10 forskjellige sjekkpunkter. Svar på spørsmålene ved hvert sjekkpunkt. Lever svarene i resepsjonene etter turen, så får du en overraskelse!

Inkludert: Kart, konkurranseregler og diplom.

Middels

Fjellvandring i ukjente områder kan være krevende, så vi har samlet våre beste tips til middels krevende turer for deg! For å legge ut på en middels vandretur, anbefaler vi at du har erfaring med fjellvandring og har grunnleggende kunnskaper om navigering, og at du vet hvordan man bruker kart og kompass. 

Stiene som passer middels nivå er ikke for lange – varighet er opp til en halv dag. Terrenget er ikke flatt og i flere tilfeller følger du smale stier, så vi anbefaler at du bruker stabile fjellsko. 

z-reidulf-mauken.jpg

Maukenmassivet

Mauken ligger ca. 600 meter over havet og turen er egnet for fjellvandrere med middels erfaring og for barn opp til 10 år. Turen starter ved Basecamp NORD i Målselv Fjellandsby på 360 meter over havet. Herfra følger du stiene forbi den gamle hytta “Roa” og videre opp til toppen av Mauken. 

divi-d7100-jpg-060-1.jpg

Finnbruene og jettegrytene

I Øvre Dividal Nasjonalpark kan du besøke den gamle furuskogen – et gammelt, samisk kulturlandskap. Her finner du “Finnbruene” som gjennom tidene har blitt brukt av samene ved flytting av rein. I tillegg kan du oppleve de imponerende jettegrytene, dannet av elva gjennom tusener av år. 

DSF7436-IridientEdit-sq.jpg

Varto

Vi anbefaler en tur til Målsnes! Mellom fjord og fjell finner du toppen Varto på 216 meter over havet, som har en fantastisk utsikt i alle retninger. Parker ved ungdomshuset på toppen av Eide, og følg skiltene nordover mot Varto.

Kontakt oss

Les mer om